Κλείσιμο του Patission Cinemart Festival

«Πολιτισμός και Kοινωνικά Επιτεύγματα
στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα»
09 με 11 Ιουλίου 2014 στην Αθήνα

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2014. Μετά από δύο μέρες βενεζουελάνικου και ελληνικού κινηματογράφου, tο PatissionCinemart Festival με θέμα “Πολιτισμός και Κοινωνικά Επιτεύγματα” ολοκληρώνεται απόψε στον Θερινό Κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτόνος 21, στην Κυψέλη. Στην τρίτη και τελευταία του μέρα, το Patission Cinemart Festival παρουσιάζει στο κοινό τις ταινίες Να Παίζεις και να Αγωνίζεσαι και Η χορωδία του Χαρίτωνα, από τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα αντίστοιχα.

Στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία Να Παίζεις και να Αγωνίζεσαι, ένα ντοκιμαντέρ βενεζουελάνικης παραγωγής του 2006 και είναι αφιερωμένο στο Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Παίδων και Νέων της Βενεζουέλας. Διηγείται την ιστορία ενός εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 240 χιλιάδες παιδιά και νέοι από τη Βενεζουέλα αλλά και άλλα παιδιά από διάφορα λατινοαμερικάνικα έθνη. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην αποστολή, τα κατορθώματα και το έργο των συμμετεχόντων παιδιών, περιλαμβάνει μαρτυρίες μερικών από τα εκείνα, καθώς και σχόλια και απόψεις σχετικά με το πρόγραμμα από μουσικούς και μαέστρους όπως ο Πλάσιντο Ντομίνγκο, ο Σερ Σάιμον Ρατλ, ο Τζουζέπε Σινοπόλι και ο Εδουάρδο Μαρτουρέτ. 

Στις 23:00 το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει την ταινία Η χορωδία του Χαρίτονα, μια κομεντί ελληνικής παραγωγής του 2005 που διηγείται την ιστορία του Χαρίτωνα Ουλιάνωφ, ο οποίος έχει βασικό πάθος, τη ζωή! Για τον Χαρίτωνα, κάθε γυναίκα είναι όμορφη, κάθε κρασί υπέροχο, ειδικά όταν πίνεται με καλή παρέα, ενώ κάθε περίσταση είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Από τη θέση Γυμνασιάρχη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, διαδίδει τη μοναδική του φιλοσοφία, ειδικά στους μαθητές του, οι οποίοι συμμετέχουν στο άλλο του μεγάλο πάθος: τις χορωδίες. Η άποψή του για τη ζωή, η οποία είναι κάποιες φορές ευαίσθητη και άλλες παιχνιδιάρικη, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές, ένα ερέθισμα ανάμεσα στις προκλήσεις της εφηβείας, μέσα στα πλαίσια μιας Ελλάδας αντιμέτωπης με τα δεινά της δικτατορίας. Μια ομάδα κωμικοτραγικών χαρακτήρων, παίζει με τις τοπικές ίντριγκες και φιλοδοξίες, υφαίνοντας μια νοσταλγική ιστορία, που θέλει να δείξει – για μια ακόμη φορά – ότι τα νιάτα και η ομορφιά πάντα νικούν, ακόμα και όταν χρειάζεται μια μικρή κατεργαριά για να κόψεις το νήμα.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Δίκτυο Καλλιτεχνών προσκαλούν και πάλι όλη την βενεζουελάνικη, τη λατινοαμερικάνικη και την ελληνική κοινότητα να τιμήσουν με την παρουσία τους το κλείσιμο αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.


Είσοδος Ελεύθερη

Ιστότοποι για Λατινική Αμερική

Kανάλι Youtube

Ιστότοποι γενικού περιεχομένου με θεματική αναφορά στη Λατινιή Αμερική

Iσπανόφωνοι ιστότοποι ~ Πηγές